Limpsfield project photographs

Thumbnail1Thumbnail 2Thumbnail 3Thumbnail 4Thumbnail 5Thumbnail 5thumbnail 6

Limpsfield Chart, Surrey

setting A 1930’s house re-furbished and extended to a very high standard, set within mature beech woodland
requirement Entrance drive and parking, setting to house, terracing and links to swimming pool and tennis court.
considerations The ground sloped down to the house at the front and side and fell away at the back with awkward levels between the pool and tennis court, the surrounding mature woodland was very dominant
solution The garden has been subdivided into a series of rooms including the entrance forecourt, the conservatory terrace, the main terrace, the sculpture garden, the kitchen garden, the pool garden and the white garden. The levels have been carefully graded, removing soil at the front and side, and grading with grass terraces down to the pool, reducing the slope to the court, building up the ground to the kitchen garden to make a calm and comfortable setting to the house. The excess material was used on site to make an acoustic land bank barrier along the woodland boundary. The new garden has clean lines with a strong underlying structure and bold planting in contrast to the surrounding woodland.